Luxe cruise op de Nijl met de Sonesta St George I

11 dagen Egypte met 8 dagen luxe cruise op de nijl

Dag 1 – zaterdag

Vlucht van Brussel naar Luxor. Bij aankomst wacht onze vertegenwoordiger u op. Hij zorgt voor uw visum en helpt u met het vervullen van de immigratie formaliteiten. Daarna brengt hij u naar het Sonesta St George Luxor per privé wagen. Bij aankomst in het hotel neemt u uw intrek in een Royal Club Kamer met frontaal Nijlzicht.

Dag 2 – zondag

Vrij verblijf in het hotel op basis van half penison.

Dag 3 – maandag

Omstreeks 11 wordt u van het hotel overgebracht naar de Sonesta St George I. U neemt uw intrek in uw hut. De rest van de dag wordt ingenomen door de lunch, “Afternoon Tea” en het avondmaal. Geniet van de zon, de rust en ontdek de faciliteiten van deze prachtige nijlcruiser.

Dag 4 – dinsdag

Na het ontbijt volgt het bezoek aan de bezienswaardigheden van de Westelijke Nijloever met de Vallei der Koningen, de tempel van Hatchepsut en de kolossen van Memnon. Tijdens de lunch meert de Sonesta St George I af en begint zijn tocht naar Aswan. Om 4 uur is er de “Afternoon Tea”. In de vooravond is er de “Captain’s Cocktail” gevolgd door het diner.

Dag 5 – woensdag

In de loop van de voormiddag komt u aan in Edfu en brengt u een uitgebreid bezoek aan de tempel. Tijdens de lunch vaart het schip af naar Kom Ombo. De rest van de dag is het genieten van de voorbijglijdende landschappen, “Afternoon Tea” en het avondmaal.

Dag 6 – donderdag

In de loop van de voormiddag legt het schip aan in Aswan. Hier staan een aantal bezoeken op het programma: de hoge dam, de tempel van Philae en de graniet groeven waar de onafgewerkte obelisk ligt. Lunch aan boord. De rest van de dag kunt u vrij rondekeuvelen in Aswan. Om 4 uur is er de “Afternoon Tea” gevolgd door het avondmaal.

11 dagen Egypte met 8 dagen luxe cruise op de nijlDag 7 – vrijdag

Indien u aan boord reserveerde voor de excursie naar Abu Simbel, dan wordt het vroeg uit de veren. U vertrekt voor een bezoek aan één van de hoogtepunten van deze reis: het bezoek aan de legendarische tempels van Abu Simbel. Het ontbijt is voorzien bij uw terugkeer. Verder kan u in de voormiddag nog een tukje doen of genieten van de zon op het bovendek. Na de lunch gaat u aan boord van een feloek voor een tocht op de Nijl en het bezoek aan het eiland van Kitchener.

Dag 8 – zaterdag

In de voormiddag hebt u vrije tijd. Na de lunch vaart het schip af naar Kom Ombo. De tempel bezoekt u In de loop van de namiddag. Uiteraard is de de “Afternoon Tea”. Tegen de avond legt u aan in Esna.

Dag 9 – zondag

in de loop van de voormiddag komt u terug aan in Luxor. De tempels van Karnak en Luxor bezoekt u in de voormiddag. De rest van de namiddag hebt u vrije tijd aan boord afgewisseld door de “Afternoon Tea” en het avondmaal.

Dag 10 – maandag

Na het ontbijt keert u teug naar het Sonesta St George Luxor waar u uw intrek neemt in een Royal Club Kamer met frontaal Nijlzicht.

Dag 11 dinsdag

Na het ontbijt gaat het richting luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon. De vluchten tussen Brussel – Cairo en Luxor zijn niet inbegrepen.

Prijs perioden

Laag seizoen: 26 apr – 27 sep 2021
Tussen seeizoen: 01 mar – 26 apr 2021 | 27 sep – 20 dec 2021 | 03 jan – 10 apr 2021
Hoog seizoen: 20 dec 21 – 03 jan 2021 | 10 apr – 17 apr 2022 

Kamertype
Laag Seizoen
Tussen Seizoen
Hoog Seizoen
Single
€ 2475
€ 3287
€ 4210
Dubbel
€ 1550
€ 2050
€ 2630
Triple
€ 1470
€ 1951
€ 2501

Inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in een Royal Club kamer met frontaal Nijlzicht in de Sonesta St George Luxor in half pension
  • cruise van 7 nachten van Luxor naar Aswan h/t in een standaard kajuit aan boord van de Sonesta St George I
  • Privé transfer van de luchthaven van Luxor naar het hotel h/t
  • Privé transfer van het hotel naar het schip h/t

Niet inbegrepen:

  • de vluchten van Brussel naar Luxor en van Aswan naar Brussel
  • de kosten van het visum en eventuele PCR testen mochten die van toepassing zijn
  • maaltijden en excursies die niet in het programma zijn opgenomen.