Luxe cruise op de Nijl met de Sonesta St George I

9 daagse reis naar Egypte met Cairo en luxe cruise op de Nijl.

Dag 1 – zaterdag

Vlucht van Brussel naar Luxor. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger u op te wachten. Hij zorgt voor uw visum en helpt u met het vervullen van de immigratieformaliteiten. Daarna brengt hij U het Sonesta St George Luxor met een privé wagen. In het hotel neemt u uw intrek in een Royal Club Kamer met frontaal Nijlzicht.

Dag 2 – zondag

vrij verblijf op basis van half pension.

Dag 3 – maandag

Omstreeks 11 wordt u van het hotel overgebracht naar de Sonesta St George I. U neemt uw intrek in uw hut. Na de lunch volgt een bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor.

Dag 4 – dinsdag

Na het ontbijt bezoekt u de bezienswaardigheden van de Westelijke Nijloever met de Vallei der Koningen, de tempel van Hatchepsut en de Kolossen van Memnon. Tijdens de lunch meert de Sonesta St George I af en begint zijn tocht naar Aswan. Om 4 uur is er de “Afternoon Tea”. In de vooravond is er de “Captain’s Cocktail” gevolgd door het diner.

5daagse cruiseDag 5 – woensdag

In de loop van de voormiddag komt u aan in Edfu. Er brengt een uitgebreid bezoek aan de tempel. Tijdens de lunch vaart het schip af naar Kom Ombo. Om 4 uur is er de “Afternoon Tea” nadien bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Na het bezoek aan de tempel hebt u tijd op zich te verfrissen, daarna avondmaal.

Dag 6 – donderdag

In de loop van de voormiddag legt het schip aan in Aswan. Hier staan een aantal bezoeken op het programma: de hoge dam, de tempel van Philae en de graniet groeven waar de onafgewerkte obelisk ligt. Lunch aan boord. In de namiddag gaat u aan boord van een felucca voor een tocht op Nijl met bezoek aan het eiland van Kitchener.

Dag 7 – vrijdag.

Indien u aan boord reserveerde voor het bezoek aan Abu Simbel moet u vandaag vroeg uit de veren. U vertrekt voor een bezoek aan één van de hoogtepunten van deze reis. Het bezoek aan de legendarische tempels van Abu Simbel. Het ontbijt is voorzien bij uw terugkeer. In de loop van de voormiddag verlaat u het schip en wordt u naar de luchthaven van Aswan overgebracht voor een vlucht naar Cairo. Je neemt je intrek in het hotel Sonesta Tower and Casino. Je verblijft in een Tower kamer.

Dag 8 – zaterdag

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Egyptologisch Museum en aan de piramiden. Naast de piramiden werd een gloednieuw museum geopend en hier loop je uiteraard ook even binnen. Overnachting in het hotel.

Dag 9 – zondag

Tijd om naar huis terug te keren. Na een vroeg ontbijt wordt je overgebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel

Onderstaande prijzen zijn in Euro en per persoon. De vluchten tussen Brussel – Cairo en Luxor zijn niet inbegrepen.

Prijs perioden

Laag seizoen: 26 apr – 27 sep 2021
Tussen seeizoen: 01 mar – 26 apr 2021 | 27 sep – 20 dec 2021 | 03 jan – 10 apr 2021
Hoog seizoen: 20 dec 21 – 03 jan 2021 | 10 apr – 17 apr 2022 

Kamertype
Laag Seizoen
Tussen Seizoen
Hoog Seizoen
Single
€ 1930
€ 2365
€ 2920
Dubbel
€ 1210
€ 1490
€ 1820
Triple
€ 1140
€ 1428
€ 1730

Inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in een Royal Club kamer met frontaal Nijlzicht in de Sonesta St George Luxor in half pension
  • cruise van 7 nachten van Luxor naar Aswan h/t in een standaard kajuit aan boord van de Sonesta St George I
  • Privé transfer van de luchthaven van Luxor naar het hotel h/t
  • Privé transfer van het hotel naar het schip h/t

Niet inbegrepen:

  • de vluchten van Brussel naar Luxor en van Aswan naar Brussel
  • de kosten van het visum en eventuele PCR testen mochten die van toepassing zijn
  • maaltijden en excursies die niet in het programma zijn opgenomen.